scuba review 1 - Reisverslag uit Majon, Filipijnen van Stefan - WaarBenJij.nu scuba review 1 - Reisverslag uit Majon, Filipijnen van Stefan - WaarBenJij.nu

scuba review 1

Blijf op de hoogte en volg Stefan

24 Oktober 2013 | Filipijnen, Majon

25-10-14 Vandaag wordt er (helaas) niet gedoken, omdat er geen klanten zijn. Daarom beginnen we met een hoofdstuk theorie. Eigenaar Tim neemt mij en de andere DMT apart om een hoofdstuk uit het theorieboek uit te leggen. Dit gaat lekker dynamisch en gelukkig ook met de nodige grapjes en ondersteunende Youtube filmpjes. Na 2 uurtjes theorie houden we het voor gezien. Ik merk dat ik een enorm voordeel heb van het feit dat ik de gehele theorie van de cursus de afgelopen zomer in Nederland al heb gedaan, want studeren in deze hitte en vaak nog moe van het duiken blijkt erg zwaar. Na de lunch mag ik voor het eerst meedoen met een oefensessie voor een scubareview. Dit is normaal gesproken bedoeld als opfrisles voor mensen die lang niet hebben gedoken. In het zwembad, onder water, worden mij de oefeningen eerst voorgedaan waarna de rollen worden omgedraaid. Ik merk dat het best moeilijk is om een bepaalde oefening vloeiend en begrijpelijk uit te leggen, maar over het algemeen gaat het voor een eerste keer best aardig. Na deze training doen we samen met de instructrice de nabespreking, en krijg ik nog wat tips voor de volgende keer. Ik zal dit nog een paar keer mogen oefenen, voordat ik er uiteindelijk op beoordeeld zal worden, maar ik heb er vertrouwen in. Verder zijn we klaar voor vandaag. Ik krijg van mijn mede-DMT een lift naar het winkelcentrum aangeboden en dat komt goed uit, want ik heb nog wat spulletjes nodig. Ik leen van iemand een helm, en achterop de brommer rijden we naar het stadje Dumaguete. Wederom kijk ik mijn ogen uit, want in het donker is het schouwspel van brommertjes, karretjes en busjes zoniet nog chaotischer. Verkeersregels lijken hier wel ter plekke te worden verzonnen. Bij het winkelcentrum doe ik wat boodschapjes en is wat westers eten (lees:iets zonder rijst) een welkome afwisseling. Er zit hier ook een bioscoop, en hoewel het hier altijd lekker weer is, lonkt dit toch ook wel om een keer te gaan doen. We rijden terug naar het resort en ik ben moe, dus ga op tijd naar bed.