Jim en Theorie
Blijf op de hoogte en volg Stefan
29 Oktober 2013 | Filipijnen, Majon
26-10
Vandaag ben ik hier precies een week, en dat voelt al best lang. Gelukkig heb ik nog even te gaan. Vandaag ga ik weer verder met de duiktheorie, samen met jim. Bij aankomst bij de duikschool voelt hij zich echter zo beroerd dat dat niet doorgaat. Als vervanging mag ik mee duiken als 2e gids! Jeej! Samen met lokale hoofd-divemaster Jun ben ik backup gids. We komen tijdens de duik midden in een school baracuda's terecht, die alles behalve bang zijn. Ze zijn zo nieuwsgierig dat ik me afvraag op welk punt de nieuwsgierigheid om zou slaan in pure agressie.. Maar dat gebeurt gelukkig niet. Wel bizar dat deze school zich gewoon pal voor het strand bevind, op nog geen 12 meter diepte. Na de duik ruim ik de spullen van de gasten op en wordt deze dag afgesloten met mijn nieuwe favo drankje: San Miguel Light (SML) met Calamansi (een soort mini limoen). Een beetje het Corona idee maar dan net wat anders.
29-10
Even een update van de afgelopen paar dagen. Het dagelijks schrijven zakt nu (zoals ik al had verwacht trouwens) ietsje af. Als ik heb gedoken ben ik vaak savonds zo moe dat ik er geen zin meer in heb. Maar zie dat als een goed iets, want dan heb ik dus wel mooi gedoken die dag.
Ik slaap inmiddels prima, en kom ook steeds meer in het ritme van de duikschool. Er zijn weer wat nieuwe mensen gearriveerd die wat cursussen komen volgen. Ik heb inmiddels met Michelle, ern Taiwanese instructrice nog een rondje skills tbv de opfrisles (scuba review) gedaan. Ik vergeet nog wel kleine dingetjes, maar het gaat steeds een stukje beter. Ook heb ik er inmiddels al weer twee dagen classroom op zitten en schiet het bespreken van de hoofdstukken eindelijk een beetje op. Wel vind ik het vreselijk om de hele dag binnen te zitten, en geven de eindeloze powerpoints flashbacks naar de Uva hoorcolleges. Ik zal blij zijn als dit straks achter de rug is, en de praktische vaardigheden enkel nog overblijven. Ik ben gisteren begonnen met assisteren bij een open water cursus, samen met Saila, een Finse instructrice. De cursist zelf is Nederlands en ik merk dat ik daardoor net even wat toegankelijker ben voor vragen dan de instructrice. Wel leuk om te zien hoe iemand voor het eerst duikt, en hoe herkenbaar het commentaar daarbij is.
Gister was tevens de verjaardag van Jim, de manager. Hij wilde er zelf niet al te veel aan doen, maar daar dacht het personeel (inclusief mezelf) anders over! We hebben met het hele team bij de duikschool gegeten en bij de dessert kwam uiteraard de taart en de verjaardagshoed tevoorschijn. Er werd gelachen, gezongen en ik voelde me voor het eerst echt "one of the guys". Vandaag zal ik verder gaan met het assisteren van de OW cursus, en omdat Saila gister zo tevreden over me was zal ik vandaag ook wat oefeningen mogen uitleggen. Morgen staat overigens weer een duiktrip naar Apo island op de planning, dus dat is een goed vooruitzicht.
03 November 2013 - 19:35
Thea Houtenbos:
Hallo Stefan,
wat klinken je verhalen mooi. Ben je al een beetje gewend aan het leven daar? Niet verbrand enzo?
Als je nog tijd hebt om te schrijven houd ik me aanbevolen.
Wij hadden gisteren een echt Langedijks feestje in de Roode Leeuw, Judith vierde haar verjaardag!
Mooie meiden allemaal..... je heb wat gemist. Ook Noortje is die dag al weer 1 jaar geworden.
Ik ben zo nieuwsgierig schat, leef alle dagen met je mee. Verder geen nieuws hier alleen harde wind en regen. Nog heel veel plezier, ook van Cees en pas goed op jezelf!
Dikke kus, Mam